Beter én sneller vergelijken met de referentievergelijker

Sneller en gemakkelijker referentieobjecten vinden en doorsturen door jouw expertise te combineren met de Provadie referentievergelijker. Probeer nu de meest overzichtelijke referentievergelijker op de markt, waarmee je snel goede referentieobjecten vindt, deze automatisch van toelichting voorziet en gemakkelijk naar het NWWI doorstuurt. 

Bespaar tijd

Ontvang minder verbetervoorstellen

Gebruik alleen de beste bronnen

Ontvang 100 recente referentieobjecten

Hoe werkt het?

Unieke weergave

Alles in 1 overzichtelijke weergave. Gemakkelijk alle foto’s, kenmerken én detailinformatie zoals bijgebouwen, energielabel en eigendomssituatie van de objecten naast elkaar.

Interactieve kaart

Gebruik de interactieve kaart om gemakkelijk objecten in dezelfde straat of wijk te kunnen selecteren en naast elkaar te tonen. Per kenmerk worden alleen de beste informatiebronnen gebruikt.

Sorteer- & filter functie

Binnen enkele seconden nóg relevantere panden weergeven én deze sorteren zoals je zelf wilt. Filter op prijs, op jaartal op of afmetingen geheel naar eigen werkwijze.

Kies jouw panden

Weet jij vanuit jouw eigen expertise al welk pand je wilt gebruiken? Super! Voer het adres in en alle informatie wordt automatisch voor je opgehaald! Ook de geïndexeerde koopsom. 

Koopsom ophalen

De geïndexeerde koopsom is met 1 druk op de knop voor jou beschikbaar! Indexatie gebeurt op basis van verkoopdata en de meest recente en lokale CBS cijfers

Toelichting taxateur

Ben je klaar met vergelijken? Genereer met 1 druk op de knop voor elk pand jouw op maat gemaakte toelichting. Toch liever nog iets zelf toevoegen? Geen probleem!

Gemakkelijk kopiëren

Heb je een referentie-vergelijker nodig van voor en na een verbouwing? Kopieer gemakkelijk de volledige referentievergelijker met alle gegevens en klaar!

De nieuwe referentievergelijker werkt fantastisch!

5/5

Michelle van Heteren

Van Heteren Taxaties

De referentievergelijker van Provadie werkt super snel. Ik heb nog nooit zo snel én goed mijn vergelijkbare panden gevonden. 

5/5

Jeroen Oudshoorn

De Wekker makelaardij

“… Het invullen van de referentievergelijker scheelt ons met name enorm veel tijd t.o.v. het vorige rapport. Een aanrader voor taxateurs! “

 

5/5

Nadine Reijnders

Puur makelaars

Ruim een half jaar gebruik ik nu Provadie, en kan alleen maar zeggen; eindelijk af van het dubbel werk, het overtypen van gegevens in het NWWI. Als vervolmaking sinds een aantal weken de referentievergelijker die de meeste tijdwinst biedt. Als bijkomend voordeel, is het aantal rapporten dat in één keer wordt goedgekeurd spectaculair gestegen. 

5/5

Nico van Harten

Buildingcare

Ervaar het gemak ook!

Zelfs de meest recente transacties beschikbaar

Je kunt bij het opvragen van referentieobjecten zelf aangeven welke statussen je wilt krijgen. Wil je alleen panden die verkocht zijn en waarvan de koopsom bekend is? Geen probleem! Liever ook objecten die nog te koop staan, of met de status onder bod of onder optie? Ook dat kan! Je haalt ze binnen enkele seconden op. 

Alle gegevens geheel automatisch én volledig voor jou ingevuld

Je beschikt direct over alle detailinformatie zoals de eigendomssituatie, alle foto’s, bouwjaar, bijgebouwen, energielabel, woningtype enzovoort. Alle bekende gegevens worden ingevuld en staan overzichtelijk naast elkaar. Zo kan jij gemakkelijk vergelijken! 

Automatisch de marktwaarde en gecorrigeerde verkoopprijs

Voor het berekenen (indexatie) van de gecorrigeerde verkoopprijs gebruiken wij de Prijsindex bestaande koopwoningen naar COROP-gebied, provincie en landelijk van het CBS. Hiervoor zijn de prijsontwikkelingen berekend op basis van verkochte koopwoningen vanaf 1995 tot heden.

We nemen voor het aantal dagen de periode tussen de verkoopdatum (dus niet de transportdatum) en de meest recente afgesloten maand waarvan de indexatie door het CBS is gepubliceerd. Vervolgens nemen wij van deze cijfers het meest gedetailleerde niveau dat beschikbaar is. Dit varieert tussen landelijk, provincie en COROP. Zo ontvang je altijd een betrouwbare indexatie die up to date is!

Klik hier of hier onder als je onze bronnen wilt raadplegen. 

Echt ALLE fotos beschikbaar

Bekijk gemakkelijk en snel alle beschikbare foto’s van de binnen- én de buitenkant van elk referentiepand voordat je een selectie maakt. Heb je een pand geselecteerd en is het vooraanzicht niet automatisch geselecteerd? Of heb je liever een ander vooraanzicht? Selecteer deze nu heel gemakkelijk zelf zonder knip en plakwerk.  

Marktwaarde na verbouwing, bespaar nog meer tijd!

De referentievergelijker is zo geoptimaliseerd dat ook een taxatie met verbouwing nog efficiënter gaat. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk alle gegevens kopiëren en is het aanpassen van het aantal meters en de beoordeling van de panden zeer eenvoudig.

Alleen de beste bronnen

De referentieobjecten worden geselecteerd o.b.v. vergelijkbaarheid. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende databronnen (Funda, Kadaster, RVO, BAG, CBS en PDOK) en selecteren wij voor elk datapunt de meest betrouwbare databron. Hierdoor beschik jij altijd over de meest betrouwbare informatie. Je kunt bij ieder stukje data ook precies zien waar deze gegevens vandaan zijn gehaald. 

Wij werken dus onafhankelijk van de databases die aangeboden worden door de brancheverenigingen. Hierdoor maakt het niet uit bij welke branchevereniging je bent aangesloten. Je kunt dus ook volledig gebruik maken van alle onderdelen van de referentie- vergelijker als je niet bent aangesloten bij een branchevereniging.

Referenties gekozen
+ 0

Er zijn al meer dan 1.000.000 referenties gekozen in ons systeem. Wat een mijlpaal! Ben jij ook klaar om jouw expertise te combineren met de uitgebreide mogelijkheden van de Provadie referentievergelijker? 

Probeer het dan nu gratis uit!

Wat kost de slimme referentievergelijker?

De slimme referentievergelijker is onderdeel van het Premium pakket. Het Premium pakket kan bovenop de app afgenomen worden en kost € 9,95 per taxatie. Dit is ongeacht het aantal referentievergelijkers en/of panden dat je nodig hebt. Je ziet standaard de geïndexeerde prijsklassen van alle objecten en je kunt gratis van drie objecten de exacte koopsom ophalen.

Vraag je liever nog meer koopsommen op? Geen probleem!
Dan betaal je € 0,95 ex BTW per koopsom. 

Bekijk de demo video's

Probeer het nu ook gratis en ervaar zelf het gemak

Log in op jouw account

Open jouw taxatieadres

Klik op + Nieuwe referentievergelijker