Persbericht: Taxaties opnemen via een app. “Wat mij als eerste te binnen schiet…Eindelijk!!”

Dit is de reactie van Wijzer Wonen uit Drachten wanneer wij hem vragen naar zijn ervaring met de Provadie opname-app. Wijzer Wonen is één van de taxatiekantoren die ook vindt dat de taxatieopnames van woningen veel slimmer moeten kunnen anno 2019. Daarom deden zij ook mee aan de pilot van Provadie. Het ouderwetse taxeren met pen en papier zorgt voor veel onnodig administratief werk en komt bovendien vaak niet de kwaliteit ten goede. 

Mede door de AFM en De Nederlandsche Bank wordt de druk op de taxatiebranche opgevoerd om meer kwaliteit te leveren. De taxatierapporten zijn hierdoor de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid en deze ontwikkeling zal zo doorgaan met het ABC-model dat over een jaar wordt geïntroduceerd. Vanwege de uitgebreidere rapporten alsmede de huidige drukke marktomstandigheden vond Laurens Hoebert, oprichter van Provadie, dat er iets moest gebeuren. “Mijn doel was om een app te ontwikkelen waarmee al het dubbele administratieve werk kwam te vervallen, de kwaliteit omhoog ging en het taxeren weer leuk werd. En dat is gelukt!” 

De ervaringen van de pilot-deelnemers zijn zeer positief en bovendien ervaren opdrachtgevers de opname ook nog eens professioneler. Wij zien dat de taxateur het fijn vindt om te weten dat na de opname het rapport bijna klaar is. Hoebert geeft aan: “Bij de Provadie app staat de (digitale) opname centraal, en is de uitwerking het geautomatiseerde gevolg. Dit is een groot verschil met andere oplossingen die als basis juist het uitwerkprogramma hebben. Tijdens een opname is dat niet logisch. Eigenlijk ben je dan gewoon het rapport aan het invullen.”

Met de app loopt de taxateur zijn/haar gebruikelijke route door de woning en in plaats van te schrijven klikt hij/zij allerlei zaken aan. Deze input wordt automatisch gegenereerd tot output in het rapport. Het gevolg is een uitgebreid rapport zonder maar één woord te hoeven schrijven. 

In de app vraagt de taxateur tevens documenten op d.m.v. diverse koppelingen en foto’s krijgen automatisch de juiste benaming mee en komen op de juiste plek in het rapport. Op kantoor schiet de taxateur het rapport eenvoudig in Taxateurs Unie of Taxatieweb en hoeft daar alleen nog de waarde te bepalen en de referentiepanden toe te voegen.

Met de opname-app, die in de App en Google Play store te downloaden is, is de basis gelegd voor het moderne (papierloze) taxeren. De app is er klaar voor om verder ontwikkeld te worden om eind volgend jaar te kunnen voldoen aan de opname-eisen die aan het ABC-taxatiemodel worden gesteld. “Voor taxateurs die nu al met Provadie gaan werken zal de impact dan een stuk kleiner zijn.” verwacht Hoebert. 

Voor wie is de app en wat kost het gebruik? Hoebert antwoord: “De Provadie app is een tool voor alle taxateurs van Nederland en kan gebruikt worden voor alle taxatie- uitwerkprogramma’s die er zijn. De opname-app kan gebruikt worden voor iedere woning, en iedere opdrachtgever. De eerste 20 opnames zijn gratis ter kennismaking! We vinden het belangrijk dat iedere taxateur de app wil proberen en dan zelf kan beoordelen of deze nieuwe manier van werken bij hem of haar past. De introductieprijs bedraagt € 9,95 per opname. Taxateurs die veel taxeren kunnen een abonnement sluiten waardoor de prijs per opname omgerekend slechts een paar euro kost”.

Provadie gaat officieel live tijdens de Dag van het Vastgoed op 7 november. Taxateurs kunnen het team van Provadie daar ontmoeten en de app ontdekken en ervaren. Taxateurs die niet kunnen wachten kunnen al vanaf vandaag een account aanmaken op de website www.provadie.nl en de app downloaden.

Over Provadie: Provadie is een start-up die in 2019 is opgericht en is gevestigd in Deventer. Provadie ontwikkelt professionele vastgoed diensten voor o.a. de taxatiemarkt. Zie www.provadie.nl. 

Over Laurens Hoebert: Laurens is 33 jaar en is zelf al ongeveer 10 jaar actief in de omgeving Deventer als Taxateur.

——————————————————————————————————————–

Voor meer informatie over Provadie of voor interviewverzoeken kunt u zich wenden tot: 

Franca Goedvolk

0570-244001 

pers@provadie.nl

Laatste berichten

Verbouwingsspecificaties zonder fouten

Krijg een foutloze verbouwingsspecificatie van je opdrachtgevers! Met de gratis website verbouwingsopgave.nl kunnen jouw opdrachtgevers heel eenvoudig een volledige een foutloze verbouwingsspecificatie opstellen. Hoe werkt Verbouwingsopgave.nl? Stuur jouw

Lees meer

Nieuw model taxatierapport 2021

Nog maar vier maanden en dan werken we allemaal met het nieuwe rapportmodel! Gelukkig hebben we bij Provadie de afgelopen tijd niet stilgezeten. Als je met Provadie

Lees meer